2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Montenegró megkezdte az orosz tulajdonú ingatlanok befagyasztását

Montenegró megkezdte az orosz állampolgárok tulajdonában lévő ingatlanok befagyasztását – derül ki a kormány honlapján szerdán közzétett erre vonatkozó dokumentumból.

Filip Adzic montenegrói belügyminiszter június 10-én közölte, hogy az orosz állampolgárok tulajdonában lévő 44 ingatlant fagyasztanak be az országban az Oroszország ukrajnai különleges művelete miatt bevezetett oroszellenes szankciók részeként.

Szakértői becslések szerint orosz állampolgárok és vállalatok csak az elmúlt évben több mint 129 millió eurót fektettek be a NATO tag Montenegró gazdaságába. Az országban mintegy 49,46 millió eurót fektettek ingatlanokba.

Vlagyiszlav Maszlennyikov montenegrói orosz nagykövet emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 15 évben Oroszország volt a legnagyobb befektető Montenegró gazdaságában, legalább 1,5 milliárd eurót, azaz évente átlagosan 100 millió eurót fektetett be. Az orosz diplomata szerint az orosz befektetések Montenegróban meghaladják az Európai Unió 2021-2027-es nyugat-balkáni beruházási terv keretében tervezett európai uniós befektetéseket (legfeljebb 600 millió euró).

Montenegró március 1-jén csatlakozott az Európai Unió oroszellenes szankcióihoz. A NATO-tagországok csúcstalálkozója után az ország elnöke, Milo Dukanovic szolidaritást vállalt Ukrajnával. Közben Montenegró városaiban rendszeresen szerveznek Oroszországot támogató gyűléseket. A tüntetők az oroszellenes szankciók feloldását követelték. Mintegy 6000 aláírást gyűjtöttek össze, hogy az ország parlamentje fontolóra vegye az erre vonatkozó határozatot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...