2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Moldova kész csatlakozni az Oroszország elleni új szankciókhoz, miután tagjelölti státuszt kapott

Moldova kész csatlakozni az Oroszország elleni új szankciókhoz – jelentette ki Igor Grosu parlamenti elnök a Moldova 1 televíziónak adott pénteki interjújában.

“Szolidárisak leszünk az EU-val, mivel [tagjelölti] státuszunk és európai törekvéseink erre köteleznek minket. Természetesen csatlakozunk [bármilyen új szankcióhoz], amelynek célja a katonai művelet leállítása. <…> Minden diplomáciai eszközzel igyekszünk hozzájárulni ehhez [a célhoz]” – mondta Grosu azt követően, hogy az EU állam- és kormányfői csütörtökön úgy döntöttek, hogy országának és Ukrajnának tagjelölt státuszt adnak.

A hét elején Nicu Popescu, Moldova miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere azt mondta, hogy a kelet-európai ország gyenge gazdasága miatt nem tud teljes mértékben csatlakozni az oroszellenes szankciókhoz. Moldova főként a pénzügyek és a bankszektor területén tartotta magát a szankciókhoz – tette hozzá.

Marija Zakarova orosz külügyminisztériumi szóvivő korábban kétségeket fogalmazott meg a volt szovjet köztársaság semleges státusza és az Oroszországgal való partnerség iránti elkötelezettségével kapcsolatban, Chisinau egyes lépései és nyilatkozatai miatt. Utalt az orosz áruk reexportjának korlátozására és az orosz média elleni szankciókra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...