2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Minden túszt elengedtek az ukrán fegyveresek az Azot vegyi üzemeben

Az LNR nagykövete, Rodion Mirosnyik elmondta, hogy a fegyvereseknek nem maradtak túszaik Azotban – írja a RIA Novosztyi.

Az ukrán hadseregnek nincsenek túszai a szeverodonyecki Azot üzem területén – közölte Rodion Mirosnyik, az LNR oroszországi nagykövete a Rosszija 24 tévécsatornán.

“Az Azot ipari övezet területét teljesen felszabadították az ukrán fegyveresektől. Az emberek több okból is ott maradtak. Először is, néhány embernek egyszerűen nincs hová mennie, és nem akarja elhagyni Szeverodonyeck területét, körülbelül 30 százalékuk. Vagyis ezek olyan emberek, akik úgy döntöttek, hogy egyelőre ott maradnak a bombabunkerekben, és a harcosaink élelmet, vizet és gyógyszereket visznek nekik” – mondta a diplomata.

Hozzátette, hogy az emberek egy részét, mintegy 500 embert már evakuáltak az ipari övezetből. Legtöbbjüket Sztarobelszkbe vitték. Van ott egy elosztóhely, ahol az emberek eldöntik, hogy hová menjenek tovább, a rokonaikhoz vagy az átmeneti szállásközpontokba.

A múlt héten Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy meghiúsították az ukrán fegyveres erők kísérletét, hogy az Azot ipari övezetet az ellenállás makacs melegágyává tegyék: az üzem teljes területét, valamint a Szeverszkij Donyec bal partját az LNR határain belül, beleértve Szeverodonyeck, Borivszke városokat, valamint Voronove és Szirotyin településeket, a köztársasági erők ellenőrzik.

Oroszország február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...