2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Mi Hazánk: a “magyartalanítás” minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt Ukrajnában

A munkácsi kistérség vezetői a magyar falvak hivatalairól és közintézményeiről eltávolítják a magyar zászlókat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnában a “magyartalanítás” minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt – jelentette ki Dócs Dávid a Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok az ország nyugati végein, hogy vegzálják a magyar lakosságot.

Nem álltak meg a munkácsi turul ügynél, ahol a magyarok nemzeti jelképét rombolták le – tette hozzá.

A zászlóeltávolítások között precedens értékűnek nevezte a fornosi estet, ahol éjfélkor négy rendőr segítségével távolították el a magyar zászlókat.

“A Debrecenben működő, magyar állami fenntartású, futball akadémiáról a magyar feliratot is eltávolították a zászlóval együtt” – tette hozzá.

Ezeket a történéseket a Kárpátalján maradt magyarság végső felszámolásaként minősítette Dócs Dávid.

Hozzátette, a sorkatonai szolgálat miatt a kárpátaljai férfiak 80 százaléka így is kénytelen elhagyni a hazáját, ami azt jelenti, hogy nemcsak a férfiak távoznak, hanem velük tartanak a családjaik, a nők és gyermekek is.

Így a 130 ezresre becsült közösség, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén elhangzottak szerint, a felére apadhatott – emlékeztetett.

“A Mi Hazánk Mozgalom kikéri magának, hogy a magyar kisebbséget bármilyen sérelem érje Kárpátalján” – mondta és felszólította a magyar kormányt, hogy Ukrajnának ne anyagi támogatást adjon, hanem a leghatározottabban intézkedjen az őshonos és a kárpátaljai magyar kisebbség érdekében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...

Egy francia törvényhozó biztonsági garanciákat sürget Oroszországnak és Ukrajnának is

Egy francia törvényhozó diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett az Ukrajna körül kialakult helyzet rendezésére és biztonsági garanciák nyújtására mindkét fél számára. "Párbeszédre van szükség a békés rendezéshez....