2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva

Merkel szavai megannyi szög Kijev koporsójába

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (ETPKGY) nyitóülésén beszédet mondott Merkel német kancellár asszony. De hát mi volt a beszédében? Ő azonban nem egyszerűen beszélt. Szavai: megannyi szög Kijev koporsójába.

NÉMETORSZÁG MEGHOZTA DÖNTÉSÉT AZ „ÉSZAKI ÁRAMLAT-2” GÁZVEZETÉK MEGÉPÍTÉSÉNEK ÜGYÉBEN

És ezt annyi tárgyalás, perlekedés után az USA és Németország között. Vagyis mint e tárgyalások eredménye. Mint mondani szokták: „finita la commedia”. „Németország meghozta döntését…”

De hát Ukrajna? Mi lesz a gáztranzittal? Nos, Ukrajna „mehet a sóhivatalba”. A kancellár asszony szavai után – „Németország meghozta döntését…” – Kijev óhajai-sóhajai már mit sem számítanak.

De ez még nem minden. Németország nem csak az „Északi Áramlat-2” ügyében döntött. Annegret Kramp-Karrenbauer német hadügyminiszter asszony főnökétől átvette a stafétabotot. És kommentárt fűzött a Donbassz helyzetéhez. Valamint Kijev azon óhajához, hogy belépjen a NATO-ba, és a szervezetet bevonja az ország keleti részén folytatott háborújába. Nos, a miniszter asszony kijelentette: Nem kívánunk, Kijevvel együtt, beszállni ebbe a játszmába.

No, ezt aztán jól megmondta! Ha ezt magyarra lefordítjuk, ezzel annyit mondott, hogy Ukrajnának magának kell megoldania a problémáit. És ebbe nem száll be semmiféle NATO, semmiféle Európa. Ennyi volt – a játéknak vége…

Ami igazán figyelemre méltó: egy ilyen, Karrenbauréhoz hasonló kijelentés most először hangzott el. Európai vezetők eddig még soha ilyen nyíltan nem határolódtak el Ukrajnának a Donbasszal kapcsolatos törekvéseitől. Gondolom, hogy Németország után hasonló álláspontra helyezkedik majd Ukrajna többi „barátja” is – kivéve talán a teljesen lökött baltiakat, és a hozzájuk hasonló lengyeleket. Egyébként egész „harcias szellemük” afféle szófosásban merül ki. Ennél többre nem képesek. Márpedig ez (mármint a szófosás) mit sem segít az ukránoknak.

Hát így vetettek vaskeresztet a praktikus németek Ukrajna legalapvetőbb óhajaira-sóhajaira írja a NewsFront.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó