2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Merkel számára teljességgel elfogadhatatlan Putyin eddigi magatartása

Egy szerdai lapinterjú során Angela Merkel német kancellár kijelentette, hogy bár folytatni kívánja a tárgyalásokat és a párbeszédet az orosz államfővel az ukrán válság megoldása érdekében, ugyanakkor “kételyei vannak Vlagyimir Putyin tárgyalási készségét illetően”.

A Sächsische Zeitung-nak adott interjúban Angela Merkel rámutatott: nagy súlyt helyez arra, hogy a tárgyalások fonala az Oroszországgal szembeni szankciók ellenére se szakadjon meg Vlagyimir Putyinnal. Utalt ugyanakkor arra, hogy érez némi kételyt az orosz államfő tárgyalási készségét illetően.

A német kancellár kihangsúlyozta, hogy teljességgel elfogadhatatlan számára Putyin eddigi magatartása. Az európai alapértékek közé tartozik, hogy – mint fogalmazott – “mi, európaiak tiszteletben tartjuk a másik állam területi integritását, továbbá, hogy a határokat nem változtatjuk meg egyoldalúan” (biztos elfelejtette Koszovó kiszakítását Szerbiából és még pár “apróságot” amit a németek pont támogattak – Orosz Hírek).

Merkel kancellár szerint a Krím annektálásával Putyin orosz elnök ezzel ellentétesen cselekedett.(A nagy demokrata nem veszi figyelembe hogy a Krím lakóinak 98%-a népszavazással fejezte ki igényét a visszatérésre Oroszországhoz, akkor miről beszél Merkel? Nem tiszteli a emberi önrendelkezést, mint alapvető emberi jogot?)

Továbbá: Ukrajnának – szabadon és demokratikusan – magának kell döntenie alkotmányáról, politikájának irányultságáról, továbbá az egyes régiókat – mint például Kelet-Ukrajnát – megillető önállóságról – jelentette ki a kancellár, hangsúlyozva, hogy ezt az orosz államfőnek is tiszteletben kell tartania.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó