2022, december 5.
6.8 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Mégsem indítja újra moszkvai járatát a Wizz Air

A Wizz Air magyar diszkont légitársaság felfüggesztette tervét, hogy októbertől újraindítsa járatait Abu-Dzabiból Moszkvába, miután a múlt héten bejelentett döntést számos kritika érte a közösségi oldalakon.

A társaság augusztus 9-én közölte, hogy újraindítja az Abu-Dzabi-Moszkva járatokat több mint öt hónap után, amely alatt Moszkva ukrajnai katonai művelete miatt minden Oroszországba irányuló járatot felfüggesztettek.

A legutóbbi közlemény szerint a Wizz Air további értesítésig elhalasztotta a járatok indítását, a döntés fő okaként “az iparági ellátási lánc korlátait” említve. A vállalat nem említette a közösségi médiában a korábbi bejelentés nyomán kialakult visszhangot, amely még a légitársaság bojkottjára való felhívásokat is tartalmazott.

A Twitteren a Wizz Air a kritikákra reagálva közölte, hogy a járatot egy Abu-Dzabi vállalkozás fogja üzemeltetni, amely az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett légitársaság, és az Öböl-menti állam előírásainak megfelelően működik.

A Wizz Air Abu-Dzabi az Abu-Dzabi állami vagyonalap, az ADQ, amely többségi részesedéssel rendelkezik a vállalkozásban, és a londoni tőzsdén jegyzett Wizz Air közös vállalkozása, amely a fennmaradó 49%-ot birtokolja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.