2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Meghalt a belarusz külügyminiszter

Vlagyimir Makej, aki 2012 óta vezette a belarusz külügyminisztériumot, 64 éves korában szombaton váratlanul elhunyt – jelentette a Belta belarusz hírügynökség a minisztérium szóvivőjére, Anatolij Glazra hivatkozva. A hírügynökség nem közölt részleteket a miniszter halálának körülményeiről vagy okairól.

Makej karrierdiplomataként 1993 óta dolgozott a belarusz külügyminisztériumban, miután elvégezte az osztrák diplomáciai akadémiát Bécsben. Képviselte Belaruszt az Európa Tanácsban, és az 1990-es években a párizsi belarusz nagykövet tanácsadója volt.

A 2000-es években Alekszandr Lukasenko elnök tanácsadójaként dolgozott, majd 2008 és 2012 között az elnöki adminisztrációt vezette, mielőtt a külügyminiszteri posztot elfoglalta.

Egy nappal a halála előtt Makej találkozott a Vatikán minszki nagykövetével, Ante Joziccsal. A találkozóval a Vatikán és Belarusz közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját ünnepelték. A miniszter és a nagykövet megvitatták a kétoldalú kapcsolatokat, valamint a katolikus egyház helyzetét Belaruszban – közölte akkor a minisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...