2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Meghaladta a 3500-at az oroszországi fertőzöttek száma

Oroszországban egy nap alatt 771-el, összesen 3548-ra nőtt a SARS-Cov-2 koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek közül a legtöbbet ismét Moszkvából regisztráltak.

A hivatalos adatok szerint a halottak száma 30, a gyógyultaké 235. A 85 orosz régióból immár 76 érintett.

A szerdai kormányülésen Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként azt mondta, hogy Oroszországban összesen 3,3 millió embert tartanak karanténban koronavírus-fertőzés veszélye miatt. Megfigyelés alá 1777, önizolációba pedig 292 740 embert helyeztek.

Az elnök által említett adatok a konkrét személyek és nem a települések esetében elrendelt korlátozó intézkedésekre vonatkoztak. Ilyen korlátozásokat egyébként az oroszországi régiók több mint kétharmadában vezettek már be.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint az olaszországi Lombardia tartományba vezényelt orosz katonák eddig 17 idősotthon teljes fertőtlenítését végezték el.

Moszkvában elkezdték tesztelni azt az okostelefonos alkalmazást, amellyel a hatóságok nyomon tudják követni az otthon kezelt vagy házi karanténra kötelezett koronavírus-páciensek mozgását – jelentette ki szerdán Eduard Liszenko, a moszkvai polgármesteri hivatal információtechnológiai részlegének vezetője.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...