2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Megérkezett az új amerikai nagykövet Moszkvába

Megérkezett Moszkvába az Egyesült Államok új nagykövete, Lynne Tracy – közölte csütörtökön az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége.

“Üdvözöljük újra Oroszországban, Tracy nagykövet asszony” – írta Telegram-csatornáján a moszkvai repülőtéren készült fotója alá.

Anatolij Antonov orosz nagykövet és Lynne Tracy, az Egyesült Államok új moszkvai nagykövete január 24-én Washingtonban megbeszélést folytatott – közölte az orosz nagykövetség. Korábban ugyanezen a napon Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak azt mondta, hogy Tracyvel folytatódnak az orosz-amerikai kapcsolatokon belüli problémás kérdésekre összpontosító megbeszélések.

Rjabkov szerint eddig nem sikerült közös nevezőre jutni a Moszkva és Washington közötti kapcsolatok problémás kérdéseiben.

Tracy-t az amerikai szenátus 2022. december 21-én hagyta jóvá az Egyesült Államok oroszországi nagyköveti posztjára. Ő az első nő, aki az Egyesült Államok oroszországi nagyköveteként szolgál.

Tracy karrierdiplomata. 2019 óta töltötte be Washington örményországi nagyköveti tisztségét. November végén a szenátusi meghallgatásokon elmondta, hogy osztja Washington Oroszországgal kapcsolatos politikáját, és támogatja a szigorúbb oroszellenes szankciókat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...