2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszországnak meg kell várnia, hogy az USA “visszakússzon”

Az Egyesült Államok a gyengeség jelének tekintené az orosz kísérleteket az Új START szerződés meghosszabbításáról szóló tárgyalásokra, ezért nem szabad tárgyalásokat folytatni, amíg Washington nem változtat magatartásán – érvelt hétfőn Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

“Jelenleg nincs semmilyen kapcsolatunk az Egyesült Államokkal. Nulla Kelvin fokon állnak. És egyelőre nem szabad felengednünk őket” – írta a Telegram-csatornáján.

“Jöjjenek vagy kússzanak és könyörögjenek érte. És értékeljék ezt a legnagyobb nagylelkű cselekedeteként” – tette hozzá. “Különben így nézne ki: ők csak mocskot dobnak felénk, mi meg megyünk, és megadjuk nekik az atomalkut”.

Az Új START az utolsó fennmaradt kétoldalú nukleáris fegyverzetcsökkentési szerződés az USA és Oroszország között. Korlátozza a két nemzet nukleáris robbanófejkészletét és az azok hordozóeszközeit. Medvegyev még elnökként 2010 áprilisában írta alá a megállapodást Barack Obama amerikai elnökkel.

A megállapodást 2021-ben további öt évvel meghosszabbították, Joe Biden elnök az utolsó pillanatban mentette meg a lejárattól, ami elődje, Donald Trump szándéka volt. Az Egyesült Államok orosz nagykövete, Anatolij Antonov a stratégiai stabilitásról szóló orosz-amerikai kapcsolatok hiányát fájlalta, és azt javasolta, hogy az országok kölcsönös ellenségeskedése ellenére már most tárgyalni kellene egy pótlólagos szerződésről.

Medvegyev, aki az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese, azzal érvelt, hogy az amerikai-orosz konfliktus elérte azt a “holtpontot”, ahol még a mindkét fél által előnyösnek tartott megállapodásokról való beszélgetés is kontraproduktív lenne.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...