2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszországnak és Kubának segítenie kell egymást a változó világban

Oroszországnak és Kubának segítenie kell egymást a jelenlegi körülmények között, hogy a világrend igazságosabb legyen – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese és az Egységes Oroszország vezetője pénteken Esteban Lazo Hernandezzel, a kubai Néphatalmi Nemzetgyűlés és az Államtanács elnökével folytatott találkozóján.

“A világ nem egyszerűbbé, hanem egyre bonyolultabbá válik. És közös feladatunk, hogy segítsük egymást abban, hogy a világrendet igazságosabbá tegyük. Országaink tudják, mi ez, Kuba egész történelme a függetlenségi harc története, amelyért önök évtizedek óta sikeresen küzdenek” – mondta Medvegyev Hernandeznek.

A tisztségviselő megjegyezte, hogy “így is elég különböző problémáink vannak”. “Ebben az értelemben van miről beszélnünk” – zárta szavait.

Medvegyev szívélyesen üdvözölte a kubai parlament elnökét, és látogatását “az országok közötti különleges, baráti kapcsolatok egyértelmű jelének” nevezte.

“Találkozónk alkalmat ad a kétoldalú, parlamentközi, államközi és pártközi együttműködésről, valamint a nemzetközi napirend aktuális kérdéseiről szóló lényeges információk cseréjére” – tette hozzá.

Novemberben Miguel Diaz-Canel kubai elnök is látogatást tett Oroszországban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...