2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Medvegyev: Musk az utolsó épelméjű a semleges nemű Amerikában, akinek tökei vannak

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, kommentálva azt az információt, hogy Elon Musk korlátozta a Starlink munkáját a Krím közelében, megzavarva ezzel Kijev támadását, azt írta az X közösségi hálózaton, hogy ha ez igaz, Musk az utolsó épelméjű ember a semleges nemű Amerikában, akinek tökei vannak.

Korábban a CNN Musk életrajzából vett részletekre hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai vállalkozó elrendelte a Starlink műholdas internetszolgáltatás korlátozását a Krím közelében, és ezzel meghiúsította az orosz haditengerészet elleni ukrán támadást. Mint a CNN megjegyzi, Musk aggódott amiatt, hogy Oroszország állítólag egy “kis Pearl Harborra” atomfegyverekkel válaszolhatna.

“Ha igaz, amit (a Musk-életrajz szerzője, Walter) Isaacson ír a könyvében, akkor úgy tűnik, hogy Musk az egyetlen épelméjű Észak-Amerikában. Vagy legalábbis a semleges nemű Amerikában ő az egyetlen tökös” – írta Medvegyev.


Februárban Musk azt mondta, nem engedné, hogy a Starlink műholdakat olyan konfliktus eszkalálására használják, amely a harmadik világháborúhoz vezethet.

A Starlink egy új generációs műholdas hálózat, amelyet arra terveztek, hogy a bolygó bármely pontján szélessávú internet-hozzáférést biztosítson. Jelenleg mintegy 4,2 ezer Starlink-műhold kering Föld körüli pályán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó