2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva
Array

Medvegyev elnököl a szerdán kezdődő Krími speciális gazdasági övezetről szóló ülésen

Az szerdától kezdődő ülésen számos gazdasági – és egyéb törvényjavaslatot vitatnak majd meg, melyeket a Krími Ügyek Minisztériuma fogalmaz meg és terjeszt be az orosz adótörvény lokális módosításairól illetve egyéb jogalkotó tevékenységek szükségességét is részletesen megvizsgálják.

A szerdán kezdődő ülésen Dmitrij Medvegyev fog elnökölni, jelentette a kormányzati sajtószolgálat. A Krím, mint speciális gazdasági és kereskedelmi övezet megkívánja az orosz szövetségi törvényrendszer több vonatkozó törvényének módosítását a lokális környezetben. A Krími speciális gazdasági övezet céljai a következők lesznek: befektetések bevonzása kedvező gazdasági környezet teremtése által, ehhez a szövetségi adórendszertől kezdve a vállalkozások adójáig mindent módosítani fognak. További célok: kereskedelmi tranzitközpont kialakítása a Krímből, infrastruktúra-fejlesztés, turizmus, mezőgazdaság-fejlesztés, üdülőzóna kialakítása a Krímből, stb – mondták el kormányzati források.

A törvények mellett “egy – az általános föderációsnál- jóval kedvezőbb gazdasági környezet kialakítására törekszenek, különösen a vállalkozói kedv ez általi erősítése érdekében, illetőleg speciális jogi környezet kialakítása fog megtörténni kifejezetten e célból a Krímen – mondja a kormányzati forrás.

Szergej Akszjonov krími vezető úgy véli, hogy a Krímnek adandó speciális gazdasági státusz 25-5O éves periódusra készül, ami üzlet-befektetési szempontokból valóban hosszú távú ciklus, és az után is nyitva az út a speciális kereskedelmi zóna további fejlesztésére.

 

Mi lesz ez a speciális gazdasági kereskedelmi zóna? Lényegét tekintve a föderációsnál sokkal alacsonyabb jövedelemadó, sokkal alacsonyabb hozzáadott-érték adó, import adó-mentesség, stb. Akszjonov úgy véli, ez komoly ösztönző erő lehet a Krím félsziget kereskedelmi központtá válásban.

 

Akszjonov emellett elmondta, hogy a régiós gazdasági szakértők javasolni fogják a tárgyalásokon a Krími Befektetési Ügynökség felállítását, befektetők bevonzása céljából illetve befektetési projektekkel való foglalkozás és fekete-tengeri kereskedelmi fórumok rendszeres szervezése céljából is.

 

Cél: A cél egy “Krími Szilikon-völgy” létrehozása: “Biztos vagyok benne, hogy egy “Szilikon-Völgy” létrehozására kell koncentrálnunk, azt kell szem előtt tartani, ami otthont ad majd mikroelektronikai üzemeknek és fejlesztő-központoknak, gyáraknak, valamint meg fog épülni a Krími technológiai park is. E célokból meg kell fontolni egy – az Orosz Tudományok Akadémiája – krími ágának létrehozását is.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...