2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Array

Medvegyev elnököl a szerdán kezdődő Krími speciális gazdasági övezetről szóló ülésen

Az szerdától kezdődő ülésen számos gazdasági – és egyéb törvényjavaslatot vitatnak majd meg, melyeket a Krími Ügyek Minisztériuma fogalmaz meg és terjeszt be az orosz adótörvény lokális módosításairól illetve egyéb jogalkotó tevékenységek szükségességét is részletesen megvizsgálják.

A szerdán kezdődő ülésen Dmitrij Medvegyev fog elnökölni, jelentette a kormányzati sajtószolgálat. A Krím, mint speciális gazdasági és kereskedelmi övezet megkívánja az orosz szövetségi törvényrendszer több vonatkozó törvényének módosítását a lokális környezetben. A Krími speciális gazdasági övezet céljai a következők lesznek: befektetések bevonzása kedvező gazdasági környezet teremtése által, ehhez a szövetségi adórendszertől kezdve a vállalkozások adójáig mindent módosítani fognak. További célok: kereskedelmi tranzitközpont kialakítása a Krímből, infrastruktúra-fejlesztés, turizmus, mezőgazdaság-fejlesztés, üdülőzóna kialakítása a Krímből, stb – mondták el kormányzati források.

A törvények mellett “egy – az általános föderációsnál- jóval kedvezőbb gazdasági környezet kialakítására törekszenek, különösen a vállalkozói kedv ez általi erősítése érdekében, illetőleg speciális jogi környezet kialakítása fog megtörténni kifejezetten e célból a Krímen – mondja a kormányzati forrás.

Szergej Akszjonov krími vezető úgy véli, hogy a Krímnek adandó speciális gazdasági státusz 25-5O éves periódusra készül, ami üzlet-befektetési szempontokból valóban hosszú távú ciklus, és az után is nyitva az út a speciális kereskedelmi zóna további fejlesztésére.

 

Mi lesz ez a speciális gazdasági kereskedelmi zóna? Lényegét tekintve a föderációsnál sokkal alacsonyabb jövedelemadó, sokkal alacsonyabb hozzáadott-érték adó, import adó-mentesség, stb. Akszjonov úgy véli, ez komoly ösztönző erő lehet a Krím félsziget kereskedelmi központtá válásban.

 

Akszjonov emellett elmondta, hogy a régiós gazdasági szakértők javasolni fogják a tárgyalásokon a Krími Befektetési Ügynökség felállítását, befektetők bevonzása céljából illetve befektetési projektekkel való foglalkozás és fekete-tengeri kereskedelmi fórumok rendszeres szervezése céljából is.

 

Cél: A cél egy “Krími Szilikon-völgy” létrehozása: “Biztos vagyok benne, hogy egy “Szilikon-Völgy” létrehozására kell koncentrálnunk, azt kell szem előtt tartani, ami otthont ad majd mikroelektronikai üzemeknek és fejlesztő-központoknak, gyáraknak, valamint meg fog épülni a Krími technológiai park is. E célokból meg kell fontolni egy – az Orosz Tudományok Akadémiája – krími ágának létrehozását is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó