2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Medvegyev: egész Ukrajna lángba fog borulni a Krím elleni támadás esetén

A Krím elleni ukrán csapások esetén nem lesz tárgyalás, csak megtorló csapások a teljes Kijev által ellenőrzött területen. Ezt Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese jelentette ki Nadane Fridrikszon újságírónak adott, a Telegram-csatornáján közzétett interjújában, amelyet a TASZSZ orosz hírügynökség szemlézett.

“Ebben az esetben nem lesznek tárgyalások, csak megtorló csapások. A Kijev uralma alatt maradt egész Ukrajna lángba borul” – mondta Medvegyev arra a kérdésre, hogy a Krím elleni csapások miatt Oroszország kénytelen lesz-e tárgyalni Ukrajnával.

“A mi válaszunk bármi lehet” – jegyezte meg az orosz Biztonsági Tanácsi elnökhelyettese. – Az orosz elnök ezt elég konkrétan megfogalmazta.”

Medvegyev kifejtette, hogy Oroszország nem szab magának korlátokat, és a fenyegetések jellegétől függően kész mindenféle fegyver bevetésére “doktrinális dokumentumainkkal, köztük a nukleáris elrettentés alapelveivel összhangban”.

“Biztosíthatom önöket: a válasz gyors, kemény és meggyőző lesz” – tette hozzá a politikus.

Oroszország nukleáris doktrínája szerint (Az állami nukleáris elrettentő politika 2020-as alapelvei) Oroszország nukleáris fegyvereket alkalmazhat, ha az ellenség ilyen vagy más típusú tömegpusztító fegyvereket vet be Oroszország és szövetségesei ellen, ha megbízható információk érkeznek ballisztikus rakéták indításáról Oroszország és szövetségesei megtámadása céljából, ha az ellenség nukleáris megtorláshoz szükséges létesítményeket támad, és ha az Oroszország elleni agresszió hagyományos fegyvereket használ, amikor a nukleáris erők létét fenyegetik.

Az Egyesült Államok közölte, hogy nagy-hatótávolságú rakétákat biztosít az ukrán rezsimnek, és nem korlátozzák abban, hogy mélyen orosz terültre mérjenek vele csapást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó