2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Medvegyev: az EU orosz politikája az arrogáns bunkóság és a primitív ostobaság undorító koktélja

Az egész jelenlegi európai politika Oroszországgal szemben az arrogáns bunkóság, a kamaszos infantilizmus és a primitív ostobaság undorító koktélja – írja Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Telegram-csatornáján.

Először is bejelentették, hogy szigorúan büntetni akarják Oroszországot azért, mert az meg akarja védeni a szenvedő embereket és biztosítani akarja hosszú távú érdekeit. Szokás szerint úgy döntöttek, hogy darabokra tépik az orosz gazdaságot. Megfosztják az energiaexportból származó bevételétől. És totális szankciókkal sújtani mindent, ami éghető. Na tessék! – folytatta.

Nem számít, hogy Európának hatalmas ipara van, fejlett mezőgazdasága, és az EU polgárai meleg vízzel ellátott otthonokban akarnak élni. A lényeg, hogy az oroszok szenvedjenek.

Aztán eszükbe jutott, hogy a telet senki sem törölte el, és hogy az alternatív gáz-, olaj- és szénellátás drága vagy egyszerűen irreális. Rájöttek, milyen nehéz három székre ülni. Mintha mi segítenénk Ukrajnának és ártanánk Oroszországnak, de a saját gazdaságunk és népünk sem idegen – írja a volt orosz elnök.

Általánosságban elmondható, hogy ez nem sikerült túl jól. A Zsovto-Blakitnaja (sárga-kék) hisztéria súlyos hasmenést idézett elő a félelemtől, hogy megfagynak a hideg lakásokban, és a fagyos ablakon kinézve a hanyatló iparágakat nézik. Igaz, az európai okos fiúk a hasmenésre bevált gyógymódot javasolnak: a kijevi rezsim fegyverellátásának növelése és a végsőkig tartó háború. Lám, lám. Hamarosan jön a hideg idő… – zárta bejegyzését Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...