2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Medvegyev: az Egyesült Királyság Oroszország örök ellensége volt és az is marad

Az Egyesült Királyság Oroszország örök ellensége volt, most is az és az is marad – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, kommentálva a Vlagyimir Kara-Murza ellenzéki politikus (Oroszországban külföldi ügynökként regisztrált) ügyével összefüggő öt oroszországi személy elleni szankciókat.

A szankciókat a moszkvai Baszmannij bíróság bírája, Jelena Lenszkaja ellen vetették ki, aki a brit hatóságok szerint “jóváhagyta Kara-Murza letartóztatását”, valamint az ügyének két nyomozója – Gyeynisz Kolesznyikov és Andrej Zadacsin – ellen. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) két tisztje, Alekszandr Szamofal és Konsztantyin Kudrjavcev szintén felkerült a szankciós listára.

“Engem nem érdekelnek a döntéseik. Nagy-Britannia örök ellenségünk volt, van és lesz. Legalábbis addig, amíg a pimasz és szemtelen szigetük a tenger mélyére nem süllyed a legújabb orosz fegyverrendszer által keltett hullámtól” – írta Medvegyev TELEGRAM-csatornáján a szankciókat kommentálva.

Hozzátette, hogy a brit degeneráltak kivételességükbe vetett hite csodálatos. Nem is a konkrét”esetről van szó, hanem arról a szent meggyőződésükről, hogy ez egy szörnyű büntetés, és az orosz tisztviselők hisztérikus rohamot kapnak miatta. Hiszen nyilvánvaló, hogy az idejétmúlt forma (a degenerált brit monarchia) és a gúnyos tartalom (nézzék meg a legutóbbi miniszterelnökeik – Boris Johnson, Theresa May és a hogyishívják Sunak – arcát) konfliktusa elég bizarr teremtményeket hoz létre” – tette hozzá Medvegyev.

Let it be, ahogy a Beatles énekelte… – zárta bejegyzését a volt orosz elnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó