2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Medvegyev: a világ jó híreket és nem populista híreket vár Görögországból

MedvegyevA világ “jó hírekre vár Görögországból és nem egzotikus vagy populista hírekre” – mondta az orosz elnök csütörtökön Cannes-ban. Dmitrij Medvegyev az európai pénzügyi mentőcsomagról tervezett referendum miatt kialakult görög belpolitikai válságra utalt a világ 19 legfejlettebb gazdaságú, illetve vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak csúcstalálkozóján vállalatvezetők előtt tartott beszédében. “Mindenki jó híreket vár Görögországból, jókat, és nem egzotikus vagy populista híreket” – fogalmazott az orosz államfő. Hozzátette: “Remélem, hogy nem kell túl sokáig várnunk”. Medvegyev egyébként úgy ítélte meg, hogy az európaiak nem hozták meg elég gyorsan az adósság- és a költségvetési deficitválság ellen szükséges intézkedéseket.

“Nem akarok senkit sem megsérteni, de nekem az az érzésem, hogy a partnereinknek sokkal dinamikusabban és határozottabban kellene fellépniük a rend érdekében” – mondta az orosz elnök. Hozzátette: “Különben még elég sokáig ezen problémák foglyaiként fogunk vergődni”.
Medvegyev emlékeztetett arra, hogy Oroszország a Nemzetközi Valutaalapon keresztül rész vesz az uniós országok pénzügyi támogatásában. A jelenlegi “legélesebb problémának” nevezve az eurózóna helyzetét, az orosz államfő úgy vélte: “semmilyen külső segítség nem lehet meghatározó az euróövezet számára”.
Kínai kollégájához hasonlóan azt hangsúlyozta, hogy “Európának önmagán kell segítenie”. “A legfontosabb, hogy ezek a szuverén országok felelősen viselkedjenek és ne rombolják le saját gazdaságukat” – mondta az orosz elnök.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó