2023, február 6.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Medvegyev: a NATO-t mint bűnszervezetet fel kell oszlatni

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján reagált a NATO-főtitkár bukaresti kijelentéseire, amely szerint Ukrajna független szuverén államként fog győzedelmeskedni.

Medvegyev előrelépésként értékelte, hogy a főtitkár egy szót sem ejtett Ukrajna területi integritásáról. Szerinte Ukrajna erősen lecsökkentett határokon belül szuverénen ül majd a tárgyalóasztalhoz.

A NATO arrogáns törtetői mindig könnyen elfelejtik a világ szuverén országaiban végrehajtott államcsínyeket, a megbuktatott, törvényesen megválasztott államfőket és a megölt civilek – idősek, nők, gyerekek – tízezreit. A fegyverszállításokról mindenféle söpredéknek, állati söpredéknek és szélsőséges rezsimeknek – közölte.

Végtére is, a NATO megalakulása óta többször is bebizonyította, hogy pusztán zárt, vállalati jellegű, egy csomó angolszász ország és lakájaik érdekében cselekszik. Ugyanakkor a világ lakosságának nem több mint 12 százaléka él a NATO országaiban – írja Medvegyev.

A civilizált világnak nincs szüksége erre a szervezetre. Bűnbánatot kell tanúsítania az emberiség felé, és mint bűnszervezetet fel kell oszlatni – írta Medvegyev.

Utóiratot is írt a volt orosz elnök: Ha a NATO, ahogy Stoltenberg utalt rá, NATO személyzettel együtt Patriot-rendszerekkel látná el a kijevi fanatikusokat, akkor azok azonnal a fegyveres erőink legitim célpontjává válnának. Remélem, az atlanti impotensek ezt megértik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...