2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Medvegyev: a konfliktus állandó lesz, amíg Ukrajna a NATO-csatlakozásra törekszik

Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese reagált a NATO-főtitkár szavaira és közölte, hogy a konfliktus állandó lesz, ha a kijevi rezsim tagságra törekszik.

Telegram-csatornáján megismételte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megjegyzéseit, aki a konfliktus idején kizárta Ukrajna szövetséghez csatlakozását, de hangsúlyozta, hogy Kijev előtt nyitva maradnak az ajtók.

“Mit jelent ez gyakorlati szempontból? Nincs szükségünk Ukrajnára a NATO-ban. Mindenesetre addig, amíg ennek az országnak bármely maradványa a jelenlegi állapotában megmarad” – írta.

“Ezért a náci Ukrajna számára a konfliktus állandó lesz. És egy új kijevi politikai rezsim (ha lesz) biztosan nem fog NATO-tagságot kérni” – állította Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó