2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Medvegyev: a japán miniszterelnök elárulta Hirosima és Nagaszaki áldozatainak emlékét

Fumio Kishida japán miniszterelnök az Egyesült Államok kísérőjeként viselkedett, és elárulta a hirosimai és nagaszaki atombombázás több százezer áldozatának emlékét – jelentette ki szombaton Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Medvegyev szörnyű szégyennek nevezte Kishida és Joe Biden amerikai elnök közös nyilatkozatát, miszerint az atomfegyverek esetleges bevetése Oroszország részéről Ukrajnában az emberiség elleni jóvátehetetlen ellenséges cselekedet lesz. Medvegyev aláhúzta, hogy “még csak kommentálni sem fogja az államunk nukleáris terveivel kapcsolatos paranoiát”.

“Gondoljanak csak bele. A japán kormányfő megalázó, alázatos extázisában zagyvaságokat beszél Oroszországról, elárulva a hirosimai és nagaszaki atomtűzben elégett japán állampolgárok százezreinek emlékét. És Kishidát az sem érdekli kevésbé, hogy az USA volt az egyetlen állam, amelyik atomfegyvert használt. És Kishida saját hazája volt az egyetlen áldozat” – közölte a tisztviselő a Telegram-csatornáján.

Medvegyev szerint a japán miniszterelnöknek “emlékeztetnie kellett volna erre az amerikai elnököt, és bűnbánatot kellett volna követelnie, amit az amerikai hatóságok nem fejeztek ki ezért a háborús cselekményért”.

“De nem. Kishida csak kiszolgáló személyzet az amerikaiak számára. És a szolgálóknak nem lehet bátorságuk. A japánokat csak sajnálni lehet” – írta Medvegyev.

Leírt egy módszert, amellyel a japán miniszterelnök “lemoshatta” volna magáról ezt a szégyent, de kijelentette, hogy biztos abban, hogy “a becsület fogalma nem jellemző a japán vazallusok ezen nemzedékére”.

Biden és Kishida pénteken Washingtonban megbeszélést folytatott, és utána közös nyilatkozatot adott ki. A nyilatkozatban konkrétan említést tesznek az Oroszország elleni további szankciókról és Ukrajna támogatásáról, valamint leszögezik, hogy elfogadhatatlan lenne, ha Oroszország esetleg atomfegyvert vetne be Ukrajnában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...