2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

Medvegyev: a Donbassz Oroszországba olvadása után a világ geopolitikai átalakulása visszafordíthatatlan lesz

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője is reagált a népszavazási felhívásokra a Donbassz beolvadásáról az Oroszországi Föderációba.

Medvegyev Telegram-csatornáján azt írta, hogy a Nyugat retteg ezektől a népszavazásoktól, mert az egyesülés után Oroszország az önvédelem minden erejét alkalmazza, ha behatolnak a területére.

A Donbassz népszavazások nemcsak az LNR, a DNR és más felszabadított területek lakosainak rendszerszintű védelme, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – írja a volt orosz elnök.

Teljesen megváltoztatják évtizedekre Oroszország fejlődésének vektorát. És nem csak a mi országunkét. Mert miután ezek megvalósulnak, és az új területek Oroszországhoz kerülnek, a világ geopolitikai átalakulása visszafordíthatatlan lesz.

Az Oroszország területére való behatolás olyan bűncselekmény, amely lehetővé teszi az önvédelem minden erejének alkalmazását. De nem kevésbé fontos, hogy államunk alkotmányának módosítása után Oroszország egyetlen jövőbeli vezetője, egyetlen hivatalnok sem lesz képes visszafordítani ezeket a döntéseket – folytatta Medvegyev.

Ezért tartanak annyira ezektől a népszavazásoktól Kijevben és Nyugaton. Pontosan ezért kell őket megtartani – zárta bejegyzését a volt orosz elnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...