2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Medvegyev: a brüsszeli harci kutyák fejbe lőtték magukat a szankciós fegyverrel

Dmirij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács helyettes-vezetője Telegram-csatornáján reagált az euró gyengülésének hírére. Közölte, hogy az eurózóna válságára vonatkozó jóslatok kezdenek valósággá válni és euró helyett rubel megtakarításokat javasolt.

Az euró és a dollár 20 év után először egyenlővé vált – írja Megyvegyev, aki hozzátette, hogy az EU fejbe lőtte magát a szankciós fegyverrel.

Most aratják le a csökkenő termelés, a kritikus infláció, és az áruik versenyképesség csökkenésének keserű gyümölcsét, és a gázunk nélküli jeges lakásokban várják a telet.

Globális szinten ez megerősíti az Oroszországgal szembeni szankciók rendkívül meggondolatlan jellegét. A szankciók nem működnek. A szankciók maguknak az európaiaknak is ártanak. Az euró gyengül – folytatta.

Medvegyev megjegyezte, hogy az európai valuta gyengülése az amerikai dollárral szemben tökéletes jelzője, hogy ki fizet a véres [ukrán] válságért.

Amikor gazdasági háborút vívnak, saját valutájukkal és gazdasági problémáikkal kellett volna törődniük, ahelyett, hogy káros korlátozásokat vezetnek be.

A Fehér Ház, a brüsszeli harci kutyákkal ellentétben, úgy tűnik, összehasonlíthatatlanul jobban ismeri ezt a képletet. Sokkal ritkábban büntetik magukat, és hosszabb ideig mérik a következményeket. De a “hasznos európai idióták” sokkal többet szenvednek az amerikaiaknak kiszolgáltatva.

De egyáltalán nem sajnáljuk őket, hiszen az EU ruszofóbjai voltak azok, akik hibrid háborút indítottak Oroszországgal, és széles gazdasági frontot nyitottak ellenünk – írja a volt orosz elnök.

Európa fizetőképessége azonban kevéssé aggaszt minket. Azon kell dolgoznunk, hogy gazdaságunkat az új, nagyon nehéz körülményekhez igazítsuk. Meg kell oldanunk az ipari problémákat, beleértve a technológiai szuverenitás biztosítását. Itt még sok a tennivaló – folytatta.

A legjobb védekezés az euró gyengülése ellen az lenne, ha megbízható partnereinkkel folytatott kereskedelemben új fizetési módokra térnénk át, beleértve az olyan nemzeti valuták használatát, mint az orosz rubel, a kínai jüan, az indiai rúpia és mások. A jövőben létrejön a BRICS-országok új tartalékvalutája. A dollár, az euró és a font nyilvánvalóan nem elég a modern világban. Jelenleg 1 dollár = 1 euró. Tartsa megtakarításait rubelben! – zárta bejegyzését Dmitrij Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...