2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Masszív dróntámadás érte az ukrajnai Rivnei területet

Az ukrajnai Rivnei területen megsemmisült egy olajraktár a masszív éjszakai dróntámadás során – közölte Vitalij Koval, a helyi közigazgatás vezetője Telegram-csatornáján.

“Az éjszaka folyamán Rivnei területet masszív dróntámadás érte. Sajnos a Dubno járásban található olajraktár megsemmisült. Áldozatok nincsenek” – írta.

Ezenkívül a Dnyipropetrovszki terület Nikopol körzetében robbanás következtében megsemmisült egy gázvezeték – közölte Szerhij Liszak, a területi katonai közigazgatás vezetője.

Egész Ukrajnában légiriadó volt érvényben tegnap este. A hatóságok azt állították, hogy a kijevi régióban a légvédelmi rendszerek működésbe léptek.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai közigazgatási és kommunikációs létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin közölte, az első támadás válasz volt a kijevi rezsim által a Krími híd elleni intézett terrortámadásra.
Ukrajna július 17-én éjjel ismét megtámadta a Kercsi-szoroson átívelő hidat. Ezt követően az orosz fegyveres erők megtorló csapások sorozatát indították Odessza, Iljicsevszk (Csornomorszk) és Mikolajev ellen, többek között a drónhajók gyártásának és tárolásának helyszíneire, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó