2023, március 22.
8.4 C
Budapest
2.2 C
Moszkva
Array

Maláj gép, ukrán SZU-25, orosz műholdfotók, rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az orosz honvédelmi minisztérium

Ma az orosz védelmi minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melynek keretében bemutatták az összegyűlt újságíróknak az orosz katonai műholdak által készített fotókat, melyeken a kilőtt maláj 777-es Boeing-et egy ukrán SZU-25-ös vadászgép követte 4-5 km-es távolból több, mint 2 percen át, majd miután a maláj gépnek nyoma veszett a radarokról, a SZU-25-ös még percekig körözött a helyszín felett.

Mint már köztudott, a július 17-én kilőtt maláj Boeing 777-es letért a pályájáról az ukrán légiirányítástól kapott utasítások szerint, s miután megkísérelt visszatérni, folyamat közben találatot kapott. A Ria.ru orosz híroldal által megkérdezett katonai szakértő szerint a SZU-25-ös levegő-levegő rakétarendszere 12km hatótávolságú,de 5 km-en belül halálos pontossággal végez a kiszemelt áldozattal az R-60-as rakétái segítségével. Optimális harci körülményei 7 kilométer magasságig terjednek, de fel tud menni egészen 1Okm-es magasságba is.

Fény derült rá, hogy a napokkal korábban Novorosszija (Donyeck -Luhanszk) “határaihoz” érkezett ukrán BUK légvédelmi rakétaegységek lokációs körzetében a tragédia napján a többi naphoz viszonyítva sokszoros sűrűségű rádiólokációs tevékenységet rögzítettek. Viszont másnapra, azaz 18-ra már eltűntek a BUK-ok, visszahúzódtak a nyugatabbi területeken lévő katonai bázisokra.

A Július 17-én készült egyik orosz műholdfotó az ukrán BUK légvédelmi rakétás-egységekről alább megtekinthető, a forrás pedig itt elérhető. (itt több műholdas fotót is megtekinthetnek)

Itt a nevezett orosz műhold-fotó a július 17-én a körzetben tartózkodó ukrán BUK mobli rakétaindító-állásokról:

Melléklet: alább közlünk néhány fotót a mostanság sokat emlegetett Szuhoj-SU-25-ös modellről, illetve mutatunk egy fotót az említett R-60-as levegő-levegő rakétáról is.

 

Szuhoj Szu-25:

(elég “csinos” vadászbombázó, azt meg kell hagyni)

 

R-60-as levegő-levegő rakéta:

 

Artem Артём казаки́ атаман

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó