2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Ma hivatalosan is kezdetét veszi a téli olimpia Szocsiban – ÉLŐ

Pénteken helyi idő szerint 20:14-kor (magyar idő szerint 17:14) kezdődik a XXII. téli ötkarikás játékok megnyitója a dél-oroszországi Szocsiban. Kövesse figyelemmel az eseményeket az Orosz Híreken élőben! 2410 napja 2007 július 4-én nyerte el Szocsi a tél olimpia rendezési jogát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közgyűlésén Guatemala városba. A visszaszámlálásnak vége, ma kezdetét veszi Oroszország legnagyobb nemzetközi sporteseménye. 25 ezer fős önkéntes csapat és három olimpiai falu várja a sportolókat.

 

17:08 Élő képek az olimpiai parkról az M1-en
Szocsira figyel a világ! Teltház az olimpiai stadionban!

Az M1-es csatornán elkezdődött az élő közvetítés!!

16:30 Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője nem zárta ki, hogy Szocsiban sor kerülhet Vlagyimir Putyin és Giorgi Margvelasvili grúz államfő találkozójára is – írta pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

16:15 KEVESEBB MINT 1 ÓRA VAN HÁTRA!

15:10 A kétszeres olimpiai bajnok rúdugró Jelena Iszinbajeva köszöntötte a megnyitóünnepség nézőit az olimpia hivatalos közösségi oldalain.Iszinbajeva
14:23 Már gyülekeznek a nézők az olimpiai parkban, ahol hamarosan kezdetét veszi az olimpiai játékok leglátványosabb része a megnyitó.
14:14 Kevesebb mint 3 óra múlva kezdődik a megnyitóünnepség a 40 ezer férőhelyes Fist olimpiai stadionban.

13:51 Befejeződött a legek váltófutása, a fáklyát elvitték a világűrbe, a szibériai Bajkál-tó mélyére és a Kaukázus ormára, de a világ legnagyobb jégtörő hajóján megjárta az Északi-sarkot is.

22.5 tonna tűzijátékot használnak fel a megnyitóra, amit el is próbáltak.

13:34 Mintegy 60 állam- és kormányfő – köztük Áder János magyar köztársasági elnök is -, valamint több nemzetközi szervezet vezetője ott lesz a megnyitón. A szervezők még nem árulták el, hogy a Fist nevű stadionban ki gyújtja meg az olimpiai lángot.
LángItt lobban majd fel az olimpiai láng, amely már tegnap megérkezett a városba.

13:19 Tizenkilencedik születésnapja alkalmából a szervezők felköszöntötték Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázót a szocsi téli olimpián. A sportág nyolc magyar képviselője helyi idő szerint csütörtökön 14 órától vett részt edzésen a versenyeknek is otthont adó, Jéghegy Korcsolyapalotában. A tréning közben egyszer csak megszólalt egy születésnapi dal, majd az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren és a váltóval is bronzérmes versenyzőt kihívták a pálya szélére, és négy önkéntes átadott neki egy plüss jegesmedvét, amely a mostani ötkarikás játékok egyik kabalafigurája. A meglepett és meghatott versenyzőt ezt követően csapattársai köszöntötték a jégen öleléssel és jókívánsággal, majd folytatódott a tréning. A rövidpályás gyorskorcsolyázók hétfőn kezdik meg szereplésüket Szocsiban.

13:05 A rövidpályás gyorskorcsolyázókat nem nyomasztja az, hogy a magyar csapaton belül tőlük várják a legjobb szereplését a szocsi téli olimpián.
TatyAz elmúlt 20 év orosz zenéi közül válogattak a megnyitó szervezői – nyilvánosságra került, hogy t.A.T.u. is fellép Szocsiban. A közösségi oldalakra már képek is felkerültek az énekesekről.
12:48 Az Oroszországi Föderáció csaknem 51 milliárd dollárt költött az olimpia megrendezésére, amelynek részét képezte egy összetett védelmi rendszer kiépítése is az olimpia két fő helyszíne, Szocsi és Krasznaja Poljana körül. Az olimpia helyszínét a hatóságok 37 ezer rendőrrel, 10 ezer belügyi katonával, továbbá több ezer civil önkéntessel biztosítják.
12:45 Anna Netrebko világhírű orosz operaénekesnő énekli az olimpiai himnuszt az esti ünnepélyes megnyitón – árulta el pénteken a műsor forgatókönyvírója és kreatív igazgatója.
Jacques Rogge2007 július 4-én nyerte el Szocsi az olimpia rendezési jogát.Jacques Rogge akkori NOB elnök jelentette be az eredményt.
12:25 Összesen 90 ország 2900 versenyzője áll rajthoz a február 23-ig téli ötkarikás játékokon.
10:32 Idén nem csak az olimpia miatt figyel a világ Szocsira. Októberben az olimpiai parkban kialakított versenypályán rendezik meg Oroszország első Foma-1 futamát is. 2018-ban pedig a megnyitóünnepségnek is otthont adó Fist Olimpiai Stadionban lesznek a FIFA labdarúgó világbajnokság mérkőzési.
10:12 Szombaton a nyitónapon bemutatkozik az első magyar Gombos Károly sílövő személyében. A 32 éves versenyző a 10 km-es sprintszámban áll rajthoz és saját bevallása szerint boldog lenne, ha sikerülne a legjobb 60 közé kerülnie
10:00 A Magyarországon fogható televíziócsatornák közül az M1, RussiaToday és Rosszija1 közvetíti élőben a megnyitóünnepséget.  A NOB becslései szerint több mint két milliárd tévénéző követi majd figyelemmel a látványos ceremóniát.
9:30 Áder János is részt vesz a megnyitó ünnepségen
Áder János köztársasági elnök részt vesz a szocsi téli olimpia ma esti ünnepélyes megnyitóján. A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodájának pénteki közlése szerint az államfő – akit oroszországi útjára elkísér felesége, Herczegh Anita is – az esti program után szombaton találkozik a magyar olimpikonokkal a tengerparti olimpiai faluban. A XXII. téli játékok megnyitója magyar idő szerint 17.14 órakor kezdődik majd a Fist Olimpiai Stadionban.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...