2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

M777-es ágyút, harckocsikat és 240 ukrán katonát semmisítettek meg az orosz erők

Az ellenség az elmúlt nap folyamán 240 ukrán katonát, két harckocsit és egy M777-es tüzérségi rendszert veszített Donyeck irányában. Az orosz fegyveres erők a Donyecki Népköztársaság Avdejevka települése közelében lévő ukrán parancsnoki állást és lőszerraktárt is megsemmisítették – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken újságírókkal.

“Donyeck irányában az orosz erők déli csoportjának egységei átfogó tűztámadást intéztek az ellenség élőerő- és eszközcsoportosulása ellen a teljes érintkezési vonal mentén.”

“Az ellenség veszteségei a nap folyamán ebben az irányban 240 ukrán katonát, két harckocsit, hét páncélozott harcjárművet, hat egyéb járművet, D-20 és D-30-as tarackokat, D-44-es páncéltörő ágyút, valamint egy M777-es amerikai gyártmányú tüzérségi rendszert tettek ki” – mondta.

Emellett rámutatott, hogy a Donyecki Népköztársaságban, Avdejevka közelében megsemmisítették az ukrán fegyveres erők parancsnoki állását és lőszerraktárát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó