2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

LNR: ukrán különleges erők jelentek meg a Donbassznál

Az ukrán hadsereg különleges műveleti erőket vezényelt a Donbassz kontaktvonalhoz, és felderítő műveleteket hajtanak végre – közölte vasárnap Ivan Filiponyenko, az önhatalmúlag kikiáltott Luganszki Népköztársaság (LNR) védelmi minisztériumának szóvivője, akit a Ria Novosztyi idéz.

A szóvivő elmondta, hogy az ukrán Zapad különleges műveleti központ katonái megérkeztek Novoluganszkoje település közelébe.

Filiponenko szerint ezen kívül az ukrán csapatok Sztanicsa Luganszkaja település közelében felderítő műveleteket hajtanak végre, többek között drónok segítségével.

Jan Lescsenko, az LNR Népi Milícia vezetője korábban azt mondta, hogy az ukrán csapatok egy offenzívára készülnek Donbasszban.

A Donbasszban a helyzet január 9-én romlott drámaian, amikor az ukrán csapatok a hosszan tartó tűzszünet után újra megkezdték az ágyúzást a teljes kontaktvonal mentén.

A Donbassz kontaktvonal mentén a tűzszünetet ellenőrző kiegészítő intézkedések 2020. július 27. óta vannak érvényben. A megállapodásra egy évvel azután került sor, hogy a felek 2019. július 21-én úgynevezett határozatlan idejű tűzszünetet hirdettek, miután több mint 20 sikertelen kísérletet tettek az ellenségeskedések leállítására.

A megállapodás értelmében a konfliktusban részt vevő felek megtiltják a támadó és felderítő műveletek végrehajtását, bármilyen típusú drón használatát, a tűznyitás – többek között mesterlövészfegyverekből -, valamint nehézfegyverek telepítését lakott településeken és mérnöki eszközök telepítését az állásaikhoz.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS