2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Litvánia megtiltotta a György-szalag, valamint a Z és V jelek nyilvános viselését

A litván törvényhozás megtiltotta a György-szalag, valamint a Z és V jelek nyilvános viselését.

A közigazgatási szabálysértésekről és a gyülekezésekről szóló törvények módosításait kedden fogadta el az ország parlamentje.

A György-szalag Oroszországban a Győzelem napi megemlékezések hivatalos szimbóluma, amelynek mintája a II. Katalin cárnő által alapított Szent György-érdemérem volt. A Z és V szimbólumokat pedig az orosz védelmi minisztérium alkalmazza az ukrajnai hadművelet során.

A tiltott szimbólumok feltüntetéséért 300-700 eurós, jogi személyek esetében pedig akár 1,2 ezer eurós bírságot is kiszabhatnak Litvániában.

Az ismételt jogsértésekért magánszemélyek esetében 500-900 eurós, jogi személyek esetében 800-1,5 ezer eurós bírságot szabhatnak ki.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb amerikai “önkéntest” likvidáltak az orosz erők Artemivszkben/Bahmutban

A Guardian arról számolt be, hogy egy amerikai "önkéntes", a 33 éves Pete Reed meghalt Bahmut közelében, miután egy orosz rakéta eltalálta a járművet,...

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...