2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Lezuhant egy ukrán repülőgép az oroszországi Brjanszki területen

Lezuhant egy ukrán könnyű repülőgép az oroszországi Brjanszki területen a határ közelében – közölte szerdán a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége.

A repülőgép pilótája túlélte a balesetet, és őrizetbe vették. A határszolgálat nem pontosította, hogy katonai vagy polgári repülőgépről van-e szó.

Az interneten megosztott képeken állítólag a pilóta látható, aki látszólag katonai stílusú ruházatot és terepszínű baseballsapkát visel.

A repülőgép “ismeretlen okokból” zuhant le a határtól 25 kilométerre fekvő Butovszk falu közelében – közölte a hivatal. A pilóta megpróbált visszaszökni Ukrajnába, de a határőrség elfogta.

Korábban a nap folyamán Brjanszk megyét egy ukrán pilóta nélküli légi jármű (UAV) támadta meg Alekszandr Bogomaz kormányzó szerint. Az UAV robbanószerkezetet dobott le a régió Ukrajnával határos Szuzemszkij körzetében, legalább egy ember megsérült.

Brjanszk, valamint más, az ukrán határon fekvő orosz régiók többször is a kijevi erők támadásai alá kerültek a két ország között már több mint egy éve húzódó ellenségeskedések közepette. A támadások általában határon átnyúló tüzérségi és aknavető lövésekkel, valamint dróncsapásokkal járnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó