2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Lezuhant egy orosz utasszállító a Sínai-félszigeten (frissítjük)

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton – jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel, az orosz légi irányítás szerint a gép egy Airbus A-321-es típus.

212 utassal és hét főnyi személyzettel a fedélzetén zuhant le egy orosz repülőgép a Sínai-félszigeten. A pilóta korábban engedélyt kért a leszállásra, majd végleg megszakadt a gép és a légi irányítás között a rádiókapcsolat.

Az orosz polgári légi irányítás illetékese szerint a lezuhant repülőgép a Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata volt, a fedélzetén 212 utas és hét főnyi személyzet tartózkodott.

A TASZSZ hírügynökség kairói repülőtéri forrásokat idéz, amelyek szerint mielőtt az Airbus A-321 típusú repülőgép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült.

Percről-percre:10:13 – Megtalálták az utasszállító roncsait a Sínai-félszigeten – közölték az egyiptomi hatóságok.

10:27 – Egyiptomi források szerint a mentőalakulatok megérkeztek a helyszínre

10:29 – Az egyiptomi biztonsági szolgálat előzetes adatai alapján nem lőtték le az orosz utasszállítót.

10:37 – Az egyiptomi orosz nagykövetség megerősítette, hogy minden utas orosz állampolgár volt a fedélzeten.

10:42 – A RIA Novosztyi hírügynökség információi szerint 17 gyerek volt az utasok között.

11:08 – A Sínai-félsziget északi része az Iszlám Állam helyi ága fellegvárának számít.

11:10 – Vlagyimir Putyin orosz elnök legmélyebb részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és utasította az illetékes minisztériumokat, hogy adjanak nem nekik minden szükséges segítséget és támogatást – jelentette a Kreml sajtószolgálata.

11:14 – Az orosz és egyiptomi média is arról számolt be, hogy túlélőket találtak a lezuhant gép roncsai között.

11:50 – A gépen utazók rokonai közben a szentpétervári Pulkovo repülőtéren gyülekeznek, ahol helyi sajtóbeszámolók szerint egy válságközpontba irányítják őket.

13:26 – Makszim Szokolov közlekedési miniszter is a katasztrófa helyszínére utazik. 

A hivatalos tájékoztatás szerint a tragédiának nincsenek túlélői. Az utasok között két ukrán és egy fehérorosz állampolgár volt. Az áldozatok holttesteit Kairóba szállították.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyiptomi szárnya szombaton Twitter-üzenetben közölte, hogy katonái lőtték le a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító repülőgépet.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...