2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Lengyel külügy: romlanak a lengyel-ukrán diplomáciai kapcsolatok

Lengyelország az ukrán hatóságok egyes képviselőit olyan cselekedetekkel vádolja, amelyek rombolják a két állam közötti diplomáciai kapcsolatokat – mondta Pawel Jablonski külügyminiszter-helyettes az RMF FM rádióállomásnak.

Az ukrán külügyminisztérium hétfőn beidézte Bartosz Cichocki lengyel nagykövetet, hogy tisztázza Marcin Przydzak, a nemzetközi politikai hivatal vezetőjének és az elnöki kancellária miniszterének nagy visszhangot kiváltó kijelentését, amely szerint Kijev hálátlan Varsó segítségéért.

“A beszélgetés, mint mindig, őszinte és érdemi lesz. Ismertetni fogjuk értékelésünket arról, hogyan is néznek ki ma a kapcsolataink, amelyek sajnos az ukrán hatóságok egyes képviselőinek az utóbbi időben tett nyilatkozatai miatt nem a legjobbak” – mondta Jablonski.

Szerinte a romlás annak köszönhető, hogy Ukrajnában “megjelentek bizonyos érzelmek”. Mint a diplomata megjegyezte, a lengyel fél ezt megértéssel kezeli, “de nem lehet így bánni a szövetségesekkel”.

Marcin Przydacz a lengyel médiának adott interjúban elmondta, hogy Kijev “óriási támogatást kapott Varsótól, ezért Ukrajnának el kellene kezdenie értékelni azt a szerepet, amelyet Lengyelország az elmúlt hónapokban és években játszott számára”.

A lengyel külügyminisztérium beidézte az ideiglenes ukrán nagykövetet is “az ukrán hatóságok kijelentései” miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó