2022, december 1.
4.4 C
Budapest
-13.2 C
Moszkva

Lengyel elnök: nagy valószínűséggel ukrán rakéta csapódott be lengyel területre

Frisstjük

Nagy valószínűséggel az ukrán légvédelmi erők lőtték ki azt a rakétát, amely kedden két ember halálát okozta lengyel területen – közölte szerdán Andrzej Duda, az ország elnöke.

“Valószínűleg egy Oroszország által az 1970-es években gyártott rakéta esett lengyel területre. Nincs bizonyítékunk arra, hogy Oroszország indította” – mondta Duda újságíróknak.

“Nagy a valószínűsége, hogy ukrán légvédelmi rakéta volt” – tette hozzá.

Duda szerint “szerencsétlen baleset” volt, nem pedig szándékos támadás lengyel terület ellen. Felvetette, hogy a rakéta akkor csapódott be Lengyelországba, amikor az ukrán erők megpróbálták feltartóztatni az orosz támadásokat.

“Ukrajna védekezett – ami nyilvánvaló és érthető -, hogy olyan rakétákat is kilőtt, amelyeknek az volt a feladata, hogy [a levegőben] megsemmisítsék az orosz rakétákat” – mondta Duda.

“Ezért a tegnapi incidensért egyértelműen az orosz fél a hibás” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...