2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Lélegeztetőgépre került Vlagyimir Zsirinovszkij orosz pártvezető

Lélegeztetőgépre került Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt elnevezésű nemzeti konzervatív parlamenti párt vezetője, akit koronavírus-fertőzéssel szállítottak kórházba – közölte az RBK orosz gazdasági lap és az URA.ru hírportál szerdán a párthoz közel álló forrásra hivatkozva.

Frissítés! Az egészségügyi tárca közlése szerint a politikus állapota stabil. A minisztérium megerősítette, hogy Zsirinovszkijt a moszkvai Központi Klinikai Kórházban kezelik. Tájékoztatása szerint a 75 éves pártvezetőt, akit a SARS-CoV-2 vírus omikron változata fertőzött meg, február 2-án szállították kórházba, ahol minden szükséges orvosi segítséget megkap.

Az RBK szerint Zsirinovszkij “súlyos, válságos” állapotban van, amit kísérőbetegségek is súlyosbítanak. Korábban szerdán a RIA Novosztyi és a TASZSZ hírügynökség is jelentette, hogy Zsirinovszkijt a moszkvai Központi Klinikai Kórházba szállították.

A Mash.ru úgy tudja, hogy a Covid-19-ben szenvedő 75 éves pártvezetőnek kétoldali tüdőgyulladása van.

A Readovka.ru híroldal úgy értesült, hogy Zsirinovszkij két hete betegedett meg, kezdetben enyhe tünetei voltak, de később “súlyos szövődmények” léptek fel nála.

A Znak.com ugyanakkor az orosz parlament alsóházi vezetéséhez közel álló forrása valótlannak minősítette a Zsirinovszkij súlyos állapotáról szóló információkat. Informátora szerint a politikus szerdán munkaügyi kérdéseket vitatott meg az Állami Duma elnökével, Vjacseszlav Vologyinnal.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28360″]

December közepén Zsirinovszkij azt közölte, hogy újra beoltották a koronavírus ellen. Állítása szerint 2020 szeptembere óta hétszer kapott vakcinát.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS