2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva
Array

Legyél Te is újságíró! – Dolgozz Te is az oroszhirek.hu önkéntes csapatával!

Legyél Te is újságíró

Lévén többen is érdeklődtetek, hogy van, azaz volna-e lehetőség az oldalunkon írásokat, publikációkat, fordításokat megjelentetni, a válasz természetesen igen.

 

Négy kategóriában gondoljuk a lehetséges formáját az írásoknak:

1, Fordítás: autentikus, orosz vagy angol(!) nyelvű (nincs orosz-nyelvi akadály: rengeteg orosz lap rendelkezik angol nyelvű website-al, tehát a nyelvi probléma már nem olyan nagy mint volt régebben) fordítások.

Ebben az esetben az önkénteseknek, akik segíteni kívánnak minket önkéntes munkával, mert szeretnék magyar nyelven beszélő honfitársaikat a mainstream-médiától idegen valódi vagy legalább „alternatív forrású” hírtartalommal informálni (megmutatni a másik oldalát is az érmének), fordítási feladatot vállalnának, ez teljesen az őáltaluk választott anyag lehet (igény esetén tudunk adni támpontokat, hol érdemes keresni és mit).

2, Elemzések: tényadatok alapján, elfogulatlan politikai, gazdasági elemzéek.

3, Vélemény: ahogy a címe is mutatja, magánvélemény, lehetőleg kiegyensúlyozott, érvekkel alátámasztott, igényes kivitelben.

4, Kultúra: minden ami orosz témájú és bárhogy kapcsolható Oroszországhoz

 

A fentiekhez 3 pont:

a, mivel az oldal úgymond „önkéntesek” által futtatott oldal, ezért a belé helyezett munkáért a jutalom az emberek informálása, az ismeret terjesztése, adott esetben a mainstream média által elhallgatott vagy torzított hírekkel ellentétben az alternatív szemszög keresése és továbbítása.

b, mivel az oldal önkéntesek munkája, annyit helyezel bele, amennyit tudsz, senki nem várja el, hogy erőn felül, napi 8-1O óra aktív munka után könyörtelenül leülj a gép elé és kiizzadj egy cikket ha t0rik ha szakad. Akkor és azt küldesz, amikor időd van és azt amit tudsz, amennyit tudsz.

c/1 a fordítás során készülő cikkek készülésénél fő-szempont, hogy oroszországi nyomtatott\ digitális újság orosz vagy angol nyelvű verziójából készüljön a fordítás.

c/2 „Elemzés” témánál legyen érzelmileg kiegyensúlyozott és tényadatokra épüljön, illetőleg

c/3 „Vélemény” témában adatokkal alátámasztható, forrásokkal megerősíthető igényes és összeszedett írás szülessen.

 

Ezek után, ha Te beszélsz oroszul vagy angolul, és/vagy véleményed van, illetve elemezni szeretnél, az ajtó nyitva: mindenkit szeretettel várunk, fizetség az érdem.

 

Kapcsolat: oroszhirekinfo@MAIL.ru / Nem  ”Gmail” CSAK mail.ru /

 

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...