2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Legyél Te is újságíró! – Dolgozz Te is az oroszhirek.hu önkéntes csapatával!

Legyél Te is újságíró

Lévén többen is érdeklődtetek, hogy van, azaz volna-e lehetőség az oldalunkon írásokat, publikációkat, fordításokat megjelentetni, a válasz természetesen igen.

 

Négy kategóriában gondoljuk a lehetséges formáját az írásoknak:

1, Fordítás: autentikus, orosz vagy angol(!) nyelvű (nincs orosz-nyelvi akadály: rengeteg orosz lap rendelkezik angol nyelvű website-al, tehát a nyelvi probléma már nem olyan nagy mint volt régebben) fordítások.

Ebben az esetben az önkénteseknek, akik segíteni kívánnak minket önkéntes munkával, mert szeretnék magyar nyelven beszélő honfitársaikat a mainstream-médiától idegen valódi vagy legalább „alternatív forrású” hírtartalommal informálni (megmutatni a másik oldalát is az érmének), fordítási feladatot vállalnának, ez teljesen az őáltaluk választott anyag lehet (igény esetén tudunk adni támpontokat, hol érdemes keresni és mit).

2, Elemzések: tényadatok alapján, elfogulatlan politikai, gazdasági elemzéek.

3, Vélemény: ahogy a címe is mutatja, magánvélemény, lehetőleg kiegyensúlyozott, érvekkel alátámasztott, igényes kivitelben.

4, Kultúra: minden ami orosz témájú és bárhogy kapcsolható Oroszországhoz

 

A fentiekhez 3 pont:

a, mivel az oldal úgymond „önkéntesek” által futtatott oldal, ezért a belé helyezett munkáért a jutalom az emberek informálása, az ismeret terjesztése, adott esetben a mainstream média által elhallgatott vagy torzított hírekkel ellentétben az alternatív szemszög keresése és továbbítása.

b, mivel az oldal önkéntesek munkája, annyit helyezel bele, amennyit tudsz, senki nem várja el, hogy erőn felül, napi 8-1O óra aktív munka után könyörtelenül leülj a gép elé és kiizzadj egy cikket ha t0rik ha szakad. Akkor és azt küldesz, amikor időd van és azt amit tudsz, amennyit tudsz.

c/1 a fordítás során készülő cikkek készülésénél fő-szempont, hogy oroszországi nyomtatott\ digitális újság orosz vagy angol nyelvű verziójából készüljön a fordítás.

c/2 „Elemzés” témánál legyen érzelmileg kiegyensúlyozott és tényadatokra épüljön, illetőleg

c/3 „Vélemény” témában adatokkal alátámasztható, forrásokkal megerősíthető igényes és összeszedett írás szülessen.

 

Ezek után, ha Te beszélsz oroszul vagy angolul, és/vagy véleményed van, illetve elemezni szeretnél, az ajtó nyitva: mindenkit szeretettel várunk, fizetség az érdem.

 

Kapcsolat: oroszhirekinfo@MAIL.ru / Nem  ”Gmail” CSAK mail.ru /

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó