2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Le Figaro: Oroszország jövőre is uralni fogja a globális gabonapiacot

Oroszország a fekete-tengeri hajózási problémák ellenére továbbra is vezető szerepet tölt be a gabonapiacon – írja Le Figaro című francia lap.

“A második egymást követő évben (a tavalyi rekord után) kivételesen magas búzaterméssel Oroszország kilátásai meglehetősen fényesek. Oroszország 2023-2024-ben is dominálni fogja a gabonapiacot, a fekete-tengeri hajózást érintő kockázatokkal kapcsolatos bizonytalanság ellenére” – áll a jelentésben.

A lap felidézte az Agritel vezető agrárpiaci elemzőjének szavait is. Szerinte az orosz dominancia “egyszerűen szükséges” a globális kereslet és kínálat ingadozása közepette.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentése szerint a globális búzakínálat hárommillió tonnával csökken, a készletek pedig enyhén csökkennek. Ez a szerző szerint megerősíti Oroszország pozícióját a világ vezető exportőreként. Az orosz export – jegyezte meg a szerző – a világkereskedelem 23 százalékát teszi ki.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó