2023, szeptember 22.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Lavrov: Zelenszkij tetteinek elemzéséhez orvosi végzettség kell, talán Ursula segíthet neki

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában zavaros tudatfolyamnak nevezte az amerikai és az ukrán elnök kijelentéseit az Oroszország felől érkező nukleáris fenyegetésről, és megkérdőjelezte Volodimir Zelenszkij alkalmasságát.

“Nehezen tudom kommentálni azt, amit az amerikai elnök az utóbbi időben mondott <…>. Nem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget olyan szóbeli eszkalációknak, amelyeknek semmi alapja nincs” – mondta a miniszter.

Zelenszkij szavait “még zavarosabb tudatfolyamnak” nevezte, hozzátéve, hogy az ukrán elnök cselekedeteinek elemzéséhez orvosi végzettségre van szükség.

“Nekem nincs orvosi végzettségem. Ursula von der Leyen orvosi diplomával rendelkezik. Nem tudok felelősséget vállalni olyan emberek lelki állapotáért, akik ismételten, naponta bizonyítják alkalmatlanságukat” – zárta az orosz külügyminiszter.

Itt jegyeznénk meg a kedves olvasónak, hogy Ursula valóban orvos, nőgyógyász.

Joe Biden amerikai elnök a héten kijelentette, hogy szerinte valós a taktikai atomfegyverek bevetésével kapcsolatos orosz fenyegetés. Zelenszkij pedig a BBC-nek adott interjúban azt mondta, hogy a világ megtalálja a módját annak, hogy megfossza Vlagyimir Putyin orosz vezetőt az “életképességétől”, ha nem hagyja abba “a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzést”. Mint Putyin hangsúlyozta, a nukleáris fegyvereket azért hozták létre, hogy a legtágabb értelemben véve garantálják Oroszország biztonságát, de nincs szükség a használatukra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó