2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Lavrov: skizofrén nyugati logika, hogy sikeres ellentámadás után Kijev tárgyalhat

Szergej Lavrov külügyminiszter szerint skizofrén logika, hogy a nyugati nyilatkozatok szerint Moszkva és Kijev csak Ukrajna sikeres ellentámadása után tárgyalhat egymással.

“A céljainkat (Ukrajnában) nagyon világosan és őszintén kijelentettük. De mi a célja az Egyesült Államoknak, a NATO-nak, az Európai Uniónak? Fegyverekkel felpumpálni Ukrajnát, és most van ez a nevetséges elmélet: most biztosítunk Ukrajnának egy sikeres ellentámadást, és akkor majd megkérjük Ukrajnát, Zelenszkijt, hogy kezdjen tárgyalásokat. Ez valamiféle skizofrén logika” – mondta az ENSZ-ben tartott sajtótájékoztatón.

Oroszország arra törekszik, hogy az ott évek óta felhalmozódott biztonsági fenyegetések ne érkezzenek Ukrajna területéről – pontosított a diplomata. A konfliktus megoldására nincs menetrend – mondta.

Az orosz diplomácia vezetője felszólította a nyugati országokat, hogy ne osszák meg a világközösséget, és ne helyezzék magukat mások fölé.

Kijev folyamatosan az ukrán fegyveres erők közelgő ellentámadásáról beszél. Denisz Smihal miniszterelnök szerint ez tavasszal vagy nyáron kezdődhet. Ugyanakkor Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter úgy vélekedett, hogy a tavasz végén ellentámadásra lehet számítani, és Kijev több csapást is tervez.

Állítólag a Zaporozsjei terület az Azovi-tenger partjainak elérésével az egyik célpont.
Mint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megjegyezte, az orosz hadsereg gondosan figyelemmel kíséri a készülő ellentámadásról szóló nyilatkozatokat, és figyelembe veszi azokat a különleges művelet megtervezésekor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó