2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Lavrov: nincs értelme fenntartani ugyanazt a diplomáciai jelenlétet Nyugaton

Oroszország visszavehet a Nyugaton folytatott diplomáciai erőfeszítéseiből – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter kedden a minisztérium újonnan felvett munkatársainak, arra hivatkozva, hogy az orosz diplomaták egyre nyíltabb ellenségeskedéssel szembesülnek, és arra, hogy a világ többi részén a kapcsolatok kiépítésére és bővítésére kell összpontosítani.

“Az emberek olyan körülmények között dolgoznak, amelyek aligha nevezhetők emberinek” – mondta Lavrov, utalva az “állandó problémákra, állandó fenyegetésekre”. Hozzátette, hogy “nincs értelme” fenntartani a diplomáciai jelenlétet ugyanazon a szinten.

Nincs ott munka, amióta Európa úgy döntött, hogy elzárkózik tőlünk.

“Ázsia, Afrika és Latin-Amerika országai ezzel szemben több figyelmet igényelnek” – folytatta Lavrov, és azt ígérte, hogy azok az országok, amelyek “készek egyenlő feltételek mellett dolgozni”, “ígéretes közös projektekkel” lesznek jutalmazva.

Az Egyesült Államok és számos európai ország megnehezítette, sőt veszélyessé tette az orosz diplomaták életét. A közelmúltban New Yorkban és a bulgáriai Szófiában diplomáciai ingatlanokat rongáltak meg, utóbbit egy helyi politikus.

A lett rendőrség augusztusban bejelentette, hogy nem védi tovább az orosz konzulátusokat, miután az ország leállította a vízumkiadást az orosz állampolgárok számára.

Amikor a múlt hónapban Molotov-koktélt dobtak Oroszország kanadai nagykövetségére, a rendőrség állítólag lassította a nyomozást, és még azt is megengedte, hogy “agresszív” tüntetők utána elzárják az épületbe való bejutást. Márciusban egy férfi egy teherautóval áttörte a dublini orosz nagykövetség kapuját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...