2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Lavrov: a Nyugatot elvakította az a vágy, hogy “legyőzze” Oroszországot

A nyugati politikusok annyira megszállottan gondolkodnak azon, hogy “stratégiai vereséget” mérjenek Oroszországra, hogy saját magukat és saját nemzetüket is veszélybe sodorják – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésében.

A büntetlenség elhúzódó érzése vakká tette a Nyugatot a saját túlélését fenyegető kockázatokkal szemben – tette hozzá.

“Célul tűzték ki, hogy Oroszországnak stratégiai vereséget okozzanak” – mondta Lavrov az Egyesült Államok és szövetségesei jelenlegi politikáját kommentálva.

“Ez a megszállottság végül elhomályosította a vakmerő politikusok látását, akik a büntetlenséget éreznek” – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy “mindeközben elveszítik az önfenntartás érzékét”.

A miniszter rámutatott a NATO közelmúltbeli gyakorlatsorozatára, amely – mint mondta – az Oroszország elleni nukleáris csapás forgatókönyvét szimulálta. Lavrov szerint ezek a gyakorlatok, amelyeken az Egyesült Államok és európai szövetségesei csapatai is részt vettek, “példa nélküliek voltak a hidegháború vége óta”.

A modern nyugati nemzetek egyenesen elutasítják az egyenlőség elvét a nemzetközi kapcsolatokban – mondta Lavrov, hozzátéve, hogy ez a Nyugat “teljes hajthatatlanságában” nyilvánul meg bármilyen tárgyaláson.

Az európaiak és az amerikaiak, akik megszokták, hogy lenézik a világ többi részét, “jobbra-balra ígérgetnek, beleértve … a jogilag kötelező érvényű ígéreteket is” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy mindezek az ígéretek a végén nem teljesülnek.

“Ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fogalmazott, a Nyugat ma már az igazi hazugságbirodalom” – mondta Lavrov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó