2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Lavrov: a nyugati államok a felelősek Ukrajna területi integritásának tönkretételéért

A nyugati országok tönkretették Ukrajna területi integritását azzal, hogy bevallották, nem tervezték a minszki megállapodások végrehajtását – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjújában.

“Amikor azok, akik Vlagyimir Putyinnal együtt kidolgozták a minszki megállapodásokat, elismerték, hogy valójában félrevezették őt, mivel nem tervezték a megállapodások végrehajtását, tönkretették Ukrajna területi integritását, amelyért úgy tűnik, mostanában annyira aggódnak” – mutatott rá.

Lavrov megjegyezte, hogy Angela Merkel volt német kancellár, Francois Hollande volt francia elnök és Petro Porosenko volt ukrán elnök tavaly azt mondta, hogy a minszki megállapodások egyetlen célja “az volt, hogy időt nyerjenek a fegyverkészletek feltöltésére az ukrán rezsim számára az Oroszországi Föderáció elleni harchoz”.

“Ha végrehajtották volna a minszki megállapodásokat, akkor biztosították volna Ukrajna területi integritását, mert erről szóltak a megállapodások: a területi integritást azután kellett volna helyreállítani, hogy a Donbassz – a Luganszki és a Donyecki Népköztársaság – különleges státuszt kapott” – jegyezte meg a vezető orosz diplomata.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó