2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Lakossági panaszok miatt rövidítik le a britek az ukrán katonák kiképzését

A brit hadsereg csökkentette az ukrán katonák kiképzési idejét egy kenti bázison, miután a lakosok panaszkodtak a lőtér zajára és a füstre – jelentette hétfőn a The Times. A döntés lerövidíti az amúgy is szoros kiképzési programot, amelyet a kijevi erők Nagy-Britanniában kapnak.

A védelmi minisztérium kénytelen volt harmadával csökkenteni a Lydd Ranges-en tartott gyakorlatokat, miután a lyddi városi tanács “számos levelet” kapott – jelentette a brit lap.

“Amikor állandó “robbanó” zajt hallasz, azt gondolod, hogy “Hát nem tudom becsukni az ablakokat, mert levegőre van szükségem” – mondta egy nő, aki hét éve él a bázis mellett. “Amikor robbantanak, valóban rezeg a ház” – tette hozzá.

Egy másik helyi férfi azt mondta a Timesnak, hogy azt szeretné, ha a létesítményt teljesen bezárnák. “Azt mondom, zárják be” – mondta. “A robbanások valóban nagyon zajosak. Zörögnek tőlük az ablakok.”

Mark Powell alezredes, a bázis parancsnoka elmondta, hogy a kiképzés rövidítéséről szóló döntés azért született, hogy fenntartsák a jó kapcsolatot “a jó lyddi emberekkel”.

Az ukrán újoncok általában öt hét kiképzést kapnak a Lydd Rangeshez hasonló létesítményekben. A védelmi minisztérium az előző hónapban közölte, hogy a brit hadsereg 20 ezer ukrán katonát képzett ki az Oroszországgal fennálló konfliktus tavalyi kezdete óta. E katonák közül sokan nem rendelkeztek korábbi katonai tapasztalattal, és úgy tértek vissza Ukrajnába, hogy csak a fegyverismeret, az elsősegélynyújtás és a terepgyakorlatok alapfokú oktatását végezték el.

A brit kiképzésben részesült újoncok részt vettek az orosz erők elleni ukrajnai ellentámadásban, a kijevi 82. légitámadó dandár brit harckocsikkal van felszerelve, és az Egyesült Királyságban kiképzett katonák a személyzete. Ukrajna azonban borzalmas veszteségeket szenvedett, amikor megpróbált áttörni délre az orosz aknamezők, lövészárkok és erődítmények többrétegű hálózatán.

Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint az ellentámadás alig több mint három hónap alatt több mint 66 000 emberbe és 7600 nehézfegyverbe került Kijevnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó