2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Külügyminiszter: Egyiptom a BRICS-csoport aktív tagja lesz

Egyiptom aktív szerepet kíván játszani a BRICS munkájában, miután januárban a csoport tagjává válik – mondta Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakán New Yorkban.

“Egyiptom aktív szerepet kíván játszani a BRICS-ben, hogy előmozdítsa a déli országok érdekeit és törekvéseit, amelyek a világgazdaság mintegy 30%-át teszik ki” – mondta Sukri.

“Egymástól függő világban élünk, és minden ország biztonsága az összes ország biztonságától függ” – mondta.

“Az ukrajnai konfliktus súlyos következményei bebizonyították, hogy nem tudjuk garantálni egyetlen ország stabilitását és biztonságát sem anélkül, hogy egy másik ország biztonságát ne garantálnánk”.”

A miniszter szerint “itt az ideje, hogy megszűnjön a nagyhatalmak döntési monopóliuma, mivel nem veszik figyelembe a fejlődő országok érdekeit”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó