2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Különleges olimpiai kvalifikációs rendszert vezetnek be az Ázsia Játékokon az orosz sportolóknak

A 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra a belorusz és orosz sportolók számára különleges kiválasztási rendszert vezetnek be az Ázsia Játékokon – jelentette a The Indian Express.

Elmondta, hogy a szervezet egy kvalifikációs rendszert dolgoz ki, “hogy e két ország sportolói ázsiai versenyeken indulva versenyezhessenek az olimpiai helyekért anélkül, hogy “felhasználnák” az ázsiai sportolóknak szánt kvótákat”.

Hangsúlyozták, hogy a kidolgozás alatt álló “különleges kvótarendszer” lehetővé tenné, hogy az orosz és belorusz sportolók “Ázsián keresztül” kvalifikálhassák magukat a jövő évi párizsi olimpiára.

Hozzátette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a nemzetközi sportszövetségekkel együttműködve dolgozzák ki ezeket a szabályokat.

Korábban az Ázsiai Olimpiai Tanács azt javasolta, hogy az oroszokat és a beloruszokat hívják meg a versenyekre.

A 2022-es nyári Ázsiai Játékokat 2023-ban a kínai Hangcsouban rendezik meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022 februárjában azt javasolta a nemzetközi sportági szövetségeknek, hogy az ukrajnai helyzet miatt függesszék fel az oroszokat és a beloruszokat. A legtöbb szövetség követte a NOB ajánlását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó