2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Kuleba: Európának nincs joga belefáradni Ukrajnába

Az Európai Unió országainak nincs joguk belefáradni Ukrajna támogatásába, mert még az ukránok sem fáradtak bele a konfliktusba – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy online sajtótájékoztatón.

“Ha mi, ukránok nem vagyunk fáradtak, akkor Európa többi részének nincs erkölcsi vagy politikai joga ahhoz, hogy fáradt legyen” – idézte Dmitro Kuleba szavait a Die Zeit című német lap.

A miniszter sürgette európai kollégáit, hogy “tegyenek félre minden kétséget és fáradtságot”, hogy minél hamarabb megállapodjanak az oroszellenes szankciók kilencedik csomagjáról.

Az USA, az EU és a nyugati országok pénzügyi és katonai segítséget nyújtanak Ukrajnának, miután Oroszország különleges műveletet indított Ukrajnában. Korábban Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője elismerte, hogy az európaiak belefáradtak az Oroszország elleni szankciókba. Az Egyesült Államokban is erősödni kezdett az Ukrajnának nyújtott segélyek ellenszenve, ami megkérdőjelezhetővé teheti azt.

Egy hónappal korábban Kuleba elismerte, hogy Kijev szó szerint arra kényszeríti Európát, hogy új szankciókat fogadjon el. Frank-Walter Steinmeier német elnök azt mondta, hogy az Oroszország elleni szankciók jelentős költségekkel járnak Németország számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...