2023, október 2.
19.4 C
Budapest
11.5 C
Moszkva

Kuleba: a kémkedés és szivárogtatás ellenére Washington továbbra is Kijev megbízható partnere

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren közölte, hogy az ukrán csapatok helyzetéről szóló titkos Pentagon-dokumentumok kiszivárgásáról és kémkedésről szóló hírek közepette telefonbeszélgetést folytatott Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel, amely után kijelentette, hogy Washington továbbra is Kijev megbízható partnere.

“Mai beszélgetésünk során Blinken miniszter úr megismételte az Egyesült Államok rendíthetetlen támogatását, és határozottan elutasított minden olyan kísérletet, amely kétségbe vonná Ukrajna képességét a győzelemre… Az USA továbbra is Ukrajna megbízható partnere marad” – írta Kuleba a Twitteren.

Korábban a média arról számolt be, hogy a Pentagon vizsgálja a közösségi médiában történt kiszivárogtatást, amely az ukrán csapatok állapotát és az amerikai és NATO-terveket írja le az ukrán csapatok megerősítésére.

A The New York Times megjegyezte, hogy a március elején keltezett dokumentumokat állítólag “orosz kormánypárti Telegram-csatornákon” terjesztették. Azt állították, hogy több mint 100 dokumentum kerülhetett az internetre, a kárt jelentősnek értékelve.

A Pentagon azt közölte, hogy vizsgálja a kiszivárogtatásról szóló információkat. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a kiszivárogtatásról kérdezve azt mondta, hogy Oroszországnak nincsenek kétségei afelől, hogy az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül vagy közvetve részt vesz a konfliktusban.

A CNN amerikai tévécsatorna egy Volodimir Zelenszkijhez közel álló, meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, hogy Kijev az ukrán csapatok állapotát leíró titkos dokumentumok kiszivárgása miatt megváltoztatott “néhány katonai tervet”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó