2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Kreml: Putyin nem vesz részt személyesen az indiai G20-csúcstalálkozón

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt személyesen a szeptember 9-10-én Újdelhiben tartandó G20-csúcstalálkozón – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal.

“Nem, az elnöknek nincsenek ilyen tervei” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy Putyin részvételének formáját később határozzák meg.

Emlékeztetett arra, hogy az orosz vezető a BRICS-csúcson is távolról vett részt.

“Nos, és végül is most tényleg sűrű a programja. És persze a fő hangsúlyt továbbra is a különleges hadművelet jelenti. Tehát a közvetlen utazás most nincs napirenden” – foglalta össze a Kreml szóvivője.

India 2022. december 1-től a G20-ak soros elnöke. Az újdelhi csúcstalálkozóra szeptember 9-10-én kerül sor személyes találkozó formájában. Az összes G20-vezető, valamint kilenc másik ország vezetője: Banglades, Egyiptom, Mauritius, Nigéria, Hollandia, Spanyolország, Omán, az Egyesült Arab Emírségek és Szingapúr is meghívást kapott a csúcstalálkozóra.

Arindam Bagchi, az indiai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy Újdelhi arra számít, hogy a G20-ak valamennyi vezetője részt vesz a csúcstalálkozón.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó