2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Kreml: Putyin nem mond beszédet a G20 és az APEC csúcstalálkozón sem

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog felszólalni a G20-ak csúcstalálkozóján, többek között az videókonferencián sem. Nem tervezik az APEC-csúcstalálkozó résztvevőihez intézett videóbeszédet sem – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságírókkal. 

“Nem, nincsenek ilyen tervek” – mondta arra a kérdésre, hogy terveznek-e videóbeszédet vagy online beszédet az orosz államfő részéről a G20-csúcson.

Peszkov kifejtette, hogy a döntést, miszerint nem utazik el Balira a G20-ak találkozójára, maga Putyin hozta meg.

“Ez az államfő döntése volt. Az ő időbeosztásához kapcsolódóan. Azzal kapcsolatban, hogy az Oroszországi Föderációban kell lennie” – magyarázta a szóvivő.

A tisztviselő tisztázta, hogy az elnöknek az APEC-csúcstalálkozó résztvevőihez intézett videóbeszéde sem várható. “Nem, ez sincs tervbe véve” – mondta Peszkov.

A G20-ak csúcstalálkozóját november 15-16-án tartják az indonéziai Bali szigetén. Putyin nem megy el erre a találkozóra, az orosz delegációt Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd. Az APEC-csúcstalálkozót november 18-19-én Bangkokban tartják. Oroszországot a csúcstalálkozón Andrej Belousov első miniszterelnök-helyettes képviseli.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...