2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Kreml: közvetlen kapcsolatfelvételre van szükség Minszk és az EU között

Az orosz és a belarusz elnök egyeztetése nem elégséges a migrációs válság megoldásához, ehhez közvetlen kapcsolatfelvételre van szükség Belarusz és az Európai Unió között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak, miután Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenka pénteken ismét telefonon beszélt egymással.

Putyin és Lukasenka a belarusz-lengyel határon kialakult migránsválság november 8-i kezdete óta tartott ötödik telefonos kapcsolatfelvétele során Peszkov szerint mély aggodalmuknak adtak hangot a lengyel rendvédelmi és katonai erőknek “a menekültekkel, migránsokkal szembeni, meglehetősen agresszív fellépése miatt”.

A Kremlnek a tárgyalásról kiadott közleménye szerint a felek “elfogadhatatlannak” és “kegyetlennek” minősítették, hogy a lengyel határőrök “durva erőszakot és különleges eszközöket vetettek be”.

Lukasenka tájékoztatta Putyint Minszknek a migrációs válság okozta feszültség csökkentése érdekében tett lépéseiről, valamint az Angela Merkel ügyvezető német kancellárral szerdán folytatott tárgyalásáról. A Kreml sajtószolgálata által kiadott tájékoztatás szerint a két elnök a migrációs válság mellett szót ejtett a kereskedelem és a gazdaság területén folyó kétoldalú együttműködésről.

A Minszk által kiadott közlemény ehhez hozzátette, hogy a felek tárgyaltak a 28 szövetségi program megvalósításáról is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó