2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Közvetlen nyomást gyakorol az orosz diplomatákra az FBI

Közvetlen nyomást gyakorol az orosz diplomatákra az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak érdekében, hogy azok ne menjenek az amerikai választóhelyiségek közelébe – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfői Facebook-bejegyzésében.

Zaharova szerint az FBI ügynökei “leplezetlen fenyegetéssel adták értésre, hogy jobb ha nem érdeklődnünk az amerikai választások iránt”. Mint írta, Houstonban a hétvégén “figyelmeztetés” céljából “a hollywoodi akciófilmek stílusában” tartották fel az orosz főkonzulátus egyik munkatárásnak gépkocsiját. Az ügynökök azt kezdték neki “sugalmazni”, hogy a választásokat nemcsak megtekinteni nem szabad, de azokra gondolni sem.

Zaharova állítása szerint ez nem egyedi eset volt.

“Nem értem, hogy mi történik Washingtonnal: mindenütt Moszkva keze, +a Kreml hackerei+, titkos információ kiszivárogtatása és megtiltják az orosz diplomatáknak a választóhelysiégek megközelítését” – írta.

“Eljutottak egészen az orosz diplomáciai intézményének munkatársainak nyílt megfélemlítéséig. Az amerikai külügyminisztérium például jegyzékben tanácsolta Oroszország képviselőinek, hogy +önállóan ne közelítsék meg a szavazóhelyiségeket+, néhány állam hatóságai pedig még bűnvádi eljárással is fenyegetőztek. Vagyis még megtekinteni sem szabad a választási eljárást” – állt a bejegyzésben.

A szóvivő szerint a washingtoni orosz nagykövetség megtette már a megfelelő bejelentéseket az amerikai külügyminisztériumban.

“De felmerül a kérdés: mi olyat láthat egy külföldi diplomata a választóhelyiségekben, hogy a +Mr. Smithek+ láttak neki az ügynek és egyáltalán miért tartja az FBI az ellenőrzése alatt a választások megfigyelését?” – fogalmazott Maraija Zaharova.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....